Wie we zijn

0 effen banner feller.jpg
 Pieter-Jan De Schryver  Na zijn psychologiestudies is Pieter-Jan zich in een vierjarige opleiding gaan toeleggen op Systeemtheoretische Psychotherapie. Dat wil zeggen dat hij de mens graag in zijn groter geheel bekijkt, met alle netwerken en invloeden die daarbij horen.  Hij heeft jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen en de meest uiteenlopende settings: van individuele therapie over ouderbegeleiding en relatietherapie tot hele gezinnen. De setting wordt in overleg aangepast aan je vraag en nood.

Pieter-Jan De Schryver

Na zijn psychologiestudies is Pieter-Jan zich in een vierjarige opleiding gaan toeleggen op Systeemtheoretische Psychotherapie. Dat wil zeggen dat hij de mens graag in zijn groter geheel bekijkt, met alle netwerken en invloeden die daarbij horen. 

Hij heeft jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen en de meest uiteenlopende settings: van individuele therapie over ouderbegeleiding en relatietherapie tot hele gezinnen. De setting wordt in overleg aangepast aan je vraag en nood.

 Julie Minnaert  Julie studeerde samen met Pieter-Jan af aan de Universiteit Gent als klinisch psychologe. Julie legde zich toe op de Cognitieve Gedragstherapie. Dat wil zeggen dat zij als therapeute vooral op zoek gaat naar hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen. Julie is een veelzijdige therapeute met een brede kijk. Zij werkt voltijds voor de praktijk en begeleidt voornamelijk (jong)volwassenen met zowat elke vraag.

Julie Minnaert

Julie studeerde samen met Pieter-Jan af aan de Universiteit Gent als klinisch psychologe. Julie legde zich toe op de Cognitieve Gedragstherapie. Dat wil zeggen dat zij als therapeute vooral op zoek gaat naar hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen.

Julie is een veelzijdige therapeute met een brede kijk. Zij werkt voltijds voor de praktijk en begeleidt voornamelijk (jong)volwassenen met zowat elke vraag.

 Laura Debussche  Laura is psychotherapeute én orthopedagoge. Laura is legt zich toe op oplossingsgerichte gesprekken met zowel volwassenen als kinderen, jongeren en hun ouders.  Ze deed eerst ervaring op in verschillende scholen, waar ze leerde luisteren naar kinderen en hen hielp om zichzelf en de wereld beter te begrijpen. Ze specialiseerde zich in jongeren met autisme, en ondersteunde ook ouders, die het even niet meer wisten.    

Laura Debussche

Laura is psychotherapeute én orthopedagoge. Laura is legt zich toe op oplossingsgerichte gesprekken met zowel volwassenen als kinderen, jongeren en hun ouders. 

Ze deed eerst ervaring op in verschillende scholen, waar ze leerde luisteren naar kinderen en hen hielp om zichzelf en de wereld beter te begrijpen. Ze specialiseerde zich in jongeren met autisme, en ondersteunde ook ouders, die het even niet meer wisten.  

 

 Pieter Neirinck  Als klinisch psycholoog begeleidt Pieter kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met de meest uiteenlopende moeilijkheden. Hij vertrekt steeds van hun vraag en zoekt dan graag samen verder naar wat helpend kan zijn. Hierbij gebruikt hij het cognitief-gedragstherapeutisch denkkader. Pieter combineert werken in onze praktijk met zijn job in de forensische psychiatrie.

Pieter Neirinck

Als klinisch psycholoog begeleidt Pieter kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met de meest uiteenlopende moeilijkheden. Hij vertrekt steeds van hun vraag en zoekt dan graag samen verder naar wat helpend kan zijn. Hierbij gebruikt hij het cognitief-gedragstherapeutisch denkkader. Pieter combineert werken in onze praktijk met zijn job in de forensische psychiatrie.

 Geertrui Berghmans  Geertrui startte na haar studies als psychologe op de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent. Daar begeleidt ze met veel passie de patiënten, ouders, broers en zussen, tot zelfs grootouders in het ziekteproces. De diversiteit zette haar aan om een opleiding Systeemtheoretische Psychotherapie te volgen. Die ideeën, gecombineerd met dezelfde passie, zet ze graag in om in de praktijk volwassenen te begeleiden in hun unieke zoektocht.  

Geertrui Berghmans

Geertrui startte na haar studies als psychologe op de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent. Daar begeleidt ze met veel passie de patiënten, ouders, broers en zussen, tot zelfs grootouders in het ziekteproces. De diversiteit zette haar aan om een opleiding Systeemtheoretische Psychotherapie te volgen. Die ideeën, gecombineerd met dezelfde passie, zet ze graag in om in de praktijk volwassenen te begeleiden in hun unieke zoektocht.  

 Hanne  Golsteyn  Hanne studeerde af als klinisch psychologe en volgt momenteel een bijkomende opleiding als seksuologe. Voor onze praktijk werkt ze vanuit beide invalshoeken. Dit wil zeggen dat je bij haar voor beide terecht kan: zowel persoonlijke vragen als vragen over seksualiteit. Bij Hanne kan je terecht voor een individueel gesprek, of een partnergesprek.

Hanne Golsteyn

Hanne studeerde af als klinisch psychologe en volgt momenteel een bijkomende opleiding als seksuologe. Voor onze praktijk werkt ze vanuit beide invalshoeken. Dit wil zeggen dat je bij haar voor beide terecht kan: zowel persoonlijke vragen als vragen over seksualiteit. Bij Hanne kan je terecht voor een individueel gesprek, of een partnergesprek.

 Sietske Kneuvels  Sietske is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Zij bekijkt personen en hun zorgen vanuit een systeemtheoretische invalshoek. Mensen kunnen bij haar terecht met verscheidene zorgen of moeilijkheden, gaande van identiteitsproblemen tot relatiemoeilijkheden tot depressieve gevoelens. Bij Sietske kan je ook terecht als koppel of als gezin.

Sietske Kneuvels

Sietske is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Zij bekijkt personen en hun zorgen vanuit een systeemtheoretische invalshoek. Mensen kunnen bij haar terecht met verscheidene zorgen of moeilijkheden, gaande van identiteitsproblemen tot relatiemoeilijkheden tot depressieve gevoelens. Bij Sietske kan je ook terecht als koppel of als gezin.

 Nathan Bracke  Nathan is een jonge, talentvolle psycholoog die afstudeerde aan de Universiteit Gent. Hij werkt met volwassenen vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en helpt je  te ontdekken hoe jij het beter kan hebben.

Nathan Bracke

Nathan is een jonge, talentvolle psycholoog die afstudeerde aan de Universiteit Gent. Hij werkt met volwassenen vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en helpt je  te ontdekken hoe jij het beter kan hebben.

 Sarah Braeckevelt  Sarah studeerde eerst af aan de UGent als psychologe en deed nadien aan diezelfde universiteit de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeute. Sarah combineerde enkele jaren de ambulante verslavingszorg voor het Stedelijk Onthaalcentrum Traject in Aalst met het werken als zelfstandige. Sinds kort richt ze zich volledig op het werken als zelfstandig psychologe.

Sarah Braeckevelt

Sarah studeerde eerst af aan de UGent als psychologe en deed nadien aan diezelfde universiteit de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeute. Sarah combineerde enkele jaren de ambulante verslavingszorg voor het Stedelijk Onthaalcentrum Traject in Aalst met het werken als zelfstandige. Sinds kort richt ze zich volledig op het werken als zelfstandig psychologe.

 Nele Van de Vijver  Nele is beide pedagoge én psychotherapeut. Ze is een oplossingsgerichte therapeute en specialiseerde zich in onderwijs- en opvoedingspedagogie, omgaan met faalangst, motivatieproblemen en geweldloze communicatie. Ze geeft hierover ook workshops, zowel in huis als voor collega's in de welzijnssector.

Nele Van de Vijver

Nele is beide pedagoge én psychotherapeut. Ze is een oplossingsgerichte therapeute en specialiseerde zich in onderwijs- en opvoedingspedagogie, omgaan met faalangst, motivatieproblemen en geweldloze communicatie. Ze geeft hierover ook workshops, zowel in huis als voor collega's in de welzijnssector.

 

Wij hebben elke week intervisie, waarop een therapie anoniem kan besproken worden. Indien u hier bezwaar zou tegen hebben, wordt dit uiteraard niet gedaan. Het is wel onze ervaring dat dit veel inspiratie en zuurstof geeft aan een therapie. Door de verschillende brillen waarmee elk van ons kijkt, kan hier zo goed als elke vraag opgenomen worden.

Wij zijn allen aangesloten bij verschillende verenigingen en beroepsorganisaties voor psychologen, wat wil zeggen dat wij contact houden met collega’s en zo makkelijker kunnen doorverwijzen als één van ons, of jij, het idee heeft dat iemand met nog een andere invalshoek jou beter zou kunnen bijstaan.