Wie we zijn

0 effen banner feller.jpg
Pieter-Jan De Schryver  Na zijn psychologiestudies is Pieter-Jan zich in een vierjarige opleiding gaan toeleggen op Systeemtheoretische Psychotherapie. Dat wil zeggen dat hij de mens graag in zijn groter geheel bekijkt, met alle netwerken en invloeden die daarbij horen. Hij heeft jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen en de meest uiteenlopende settings: van individuele therapie over ouderbegeleiding en relatietherapie tot hele gezinnen. De setting wordt in overleg aangepast aan je vraag en nood.

Pieter-Jan De Schryver

Na zijn psychologiestudies is Pieter-Jan zich in een vierjarige opleiding gaan toeleggen op Systeemtheoretische Psychotherapie. Dat wil zeggen dat hij de mens graag in zijn groter geheel bekijkt, met alle netwerken en invloeden die daarbij horen.

Hij heeft jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen en de meest uiteenlopende settings: van individuele therapie over ouderbegeleiding en relatietherapie tot hele gezinnen. De setting wordt in overleg aangepast aan je vraag en nood.

Julie Minnaert  Julie studeerde samen met Pieter-Jan af aan de Universiteit Gent als klinisch psychologe. Julie legde zich toe op de Cognitieve Gedragstherapie. Dat wil zeggen dat zij als therapeute vooral op zoek gaat naar hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen. Julie is een veelzijdige therapeute met een brede kijk. Zij werkt voltijds voor de praktijk en begeleidt voornamelijk (jong)volwassenen met zowat elke vraag.

Julie Minnaert

Julie studeerde samen met Pieter-Jan af aan de Universiteit Gent als klinisch psychologe. Julie legde zich toe op de Cognitieve Gedragstherapie. Dat wil zeggen dat zij als therapeute vooral op zoek gaat naar hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen.

Julie is een veelzijdige therapeute met een brede kijk. Zij werkt voltijds voor de praktijk en begeleidt voornamelijk (jong)volwassenen met zowat elke vraag.

 
Laura Debussche  Laura is psychotherapeute én orthopedagoge. De eerste jaren na haar afstuderen deed ze ervaring op in diverse scholen. Daar leerde ze luisteren naar kinderen en de problemen die ze ervaren in het begrijpen van de wereld. Haar expertise ligt voornamelijk op twee gebieden. Het werken met mensen met autisme. En het voeren van oplossingsgerichte gesprekken met volwassen, jongeren en kinderen en hun ouders. Gaandeweg ondervond ze hoe belangrijk het is om ook die laatste te betrekken in haar sessies. De voorbije jaren specialiseerde Laura zich ook in hypnose en traumaverwerking.

Laura Debussche

Laura is psychotherapeute én orthopedagoge. De eerste jaren na haar afstuderen deed ze ervaring op in diverse scholen. Daar leerde ze luisteren naar kinderen en de problemen die ze ervaren in het begrijpen van de wereld.

Haar expertise ligt voornamelijk op twee gebieden. Het werken met mensen met autisme. En het voeren van oplossingsgerichte gesprekken met volwassen, jongeren en kinderen en hun ouders. Gaandeweg ondervond ze hoe belangrijk het is om ook die laatste te betrekken in haar sessies.

De voorbije jaren specialiseerde Laura zich ook in hypnose en traumaverwerking.

Pieter Neirinck  Als klinisch psycholoog begeleidt Pieter kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met de meest uiteenlopende moeilijkheden. Hij vertrekt steeds vanuit hun vraag en zoekt dan graag samen verder naar wat kan helpen. Hierbij gebruikt hij het cognitief-gedragstherapeutisch denkkader. Pieter combineert werken in onze praktijk met zijn halftijdse job bij het MOBIL team Gent Zuid, waar hij mensen in hun eigen leefomgeving ondersteunt en behandelt.

Pieter Neirinck

Als klinisch psycholoog begeleidt Pieter kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met de meest uiteenlopende moeilijkheden. Hij vertrekt steeds vanuit hun vraag en zoekt dan graag samen verder naar wat kan helpen. Hierbij gebruikt hij het cognitief-gedragstherapeutisch denkkader.

Pieter combineert werken in onze praktijk met zijn halftijdse job bij het MOBIL team Gent Zuid, waar hij mensen in hun eigen leefomgeving ondersteunt en behandelt.

 
Geertrui Berghmans  Het grootste deel van de tijd vind je Geertrui in het UZ van Gent op de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie en Stamceltransplantatie. Daar begeleidt ze met veel passie gezinnen doorheen het proces van een kankerdiagnose bij een kind. Hierbij wordt keer op keer duidelijk hoe belangrijk een gezond netwerk kan zijn. Net om die reden koos Geertrui voor een extra opleiding Systeemtheoretische Psychotherapie. Dit houdt in dat ze jou, in de weg die jullie samen zullen afleggen, steeds probeert te zien in een breder geheel van relaties en netwerken. Bij Geertrui kan je terecht op maandag- en dinsdagavond.

Geertrui Berghmans

Het grootste deel van de tijd vind je Geertrui in het UZ van Gent op de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie en Stamceltransplantatie. Daar begeleidt ze met veel passie gezinnen doorheen het proces van een kankerdiagnose bij een kind. Hierbij wordt keer op keer duidelijk hoe belangrijk een gezond netwerk kan zijn.

Net om die reden koos Geertrui voor een extra opleiding Systeemtheoretische Psychotherapie. Dit houdt in dat ze jou, in de weg die jullie samen zullen afleggen, steeds probeert te zien in een breder geheel van relaties en netwerken.

Bij Geertrui kan je terecht op maandag- en dinsdagavond.

Hanne  Golsteyn  Hanne studeerde af als klinisch psychologe en volgde een bijkomende opleiding als seksuologe en later nog als relatietherapeute. Voor onze praktijk werkt ze vanuit beide invalshoeken: Hanne ontvangt cliënten als psychologe, als seksuologe of als relatietherapeute. Dit wil zeggen dat je bij Hanne terecht kan zowel persoonlijke vragen, vragen over seksualiteit of vragen over relaties, zowel in een individueel gesprek of een partnergesprek.

Hanne Golsteyn

Hanne studeerde af als klinisch psychologe en volgde een bijkomende opleiding als seksuologe en later nog als relatietherapeute.

Voor onze praktijk werkt ze vanuit beide invalshoeken: Hanne ontvangt cliënten als psychologe, als seksuologe of als relatietherapeute. Dit wil zeggen dat je bij Hanne terecht kan zowel persoonlijke vragen, vragen over seksualiteit of vragen over relaties, zowel in een individueel gesprek of een partnergesprek.

 
Sietske Kneuvels  Sietske is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Ieder persoon leeft en beleeft in contact met heel wat anderen, en al die actoren beïnvloeden ons leven en hoe we ermee omgaan. Dat is het uitgangspunt waar de Systeemtheorie op gestoeld is en van waaruit Sietske, als systeemtherapeute, vertrekt. Sietske werkt deeltijds in de praktijk in Gent en je kan bij haar terecht met verscheidene zorgen of moeilijkheden. Gaande van identiteitsproblemen over relatiemoeilijkheden tot depressieve gevoelens. Sessies kunnen zowel individueel als met je partner of het hele gezin.

Sietske Kneuvels

Sietske is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Ieder persoon leeft en beleeft in contact met heel wat anderen, en al die actoren beïnvloeden ons leven en hoe we ermee omgaan. Dat is het uitgangspunt waar de Systeemtheorie op gestoeld is en van waaruit Sietske, als systeemtherapeute, vertrekt.

Sietske werkt deeltijds in de praktijk in Gent en je kan bij haar terecht met verscheidene zorgen of moeilijkheden. Gaande van identiteitsproblemen over relatiemoeilijkheden tot depressieve gevoelens.

Sessies kunnen zowel individueel als met je partner of het hele gezin.

Nathan Bracke  Nathan is een jonge, talentvolle psycholoog die afstudeerde aan de Universiteit Gent. Hij werkt met adolescenten en (jong)volwassenen vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch en oplossingsgericht kader. Daarbij houdt hij van een (pro)actieve aanpak. Door middel van (niet-verplichte) huiswerkopdrachten, gedachten- en gedragsexperimenten en gerichte vragen probeert hij samen met jou te ontdekken hoe jij het beter kan hebben. Momenteel volgt Nathan de voortgezette therapieopleiding cognitieve-gedragstherapie aan de UGent. Nathan is zelfstandige in hoofdberoep en werkt voltijds voor de praktijk in Gent. Hier geeft hij ook workshops rond het thema positief denken.

Nathan Bracke

Nathan is een jonge, talentvolle psycholoog die afstudeerde aan de Universiteit Gent. Hij werkt met adolescenten en (jong)volwassenen vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch en oplossingsgericht kader. Daarbij houdt hij van een (pro)actieve aanpak. Door middel van (niet-verplichte) huiswerkopdrachten, gedachten- en gedragsexperimenten en gerichte vragen probeert hij samen met jou te ontdekken hoe jij het beter kan hebben.

Momenteel volgt Nathan de voortgezette therapieopleiding cognitieve-gedragstherapie aan de UGent.

Nathan is zelfstandige in hoofdberoep en werkt voltijds voor de praktijk in Gent. Hier geeft hij ook workshops rond het thema positief denken.

 
Sarah Braeckevelt  Sarah studeerde af aan de Universiteit van Gent als psychologe en vervolledigde nadien aan diezelfde universiteit de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeute. Ze verdiepte zich verder in de derde stroming gedragstherapie. De beoefening van mindfulness binnen het ruimer denkkader van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) vormt hierin een belangrijke kern. Sarah ontwikkelde een groepstraining rond dit thema, die ze op regelmatige basis organiseert in onze praktijk in Gent. Alle info hierover kan je verder op de website vinden. Jarenlang combineerde Sarah een job binnen de ambulante verslavingszorg met het werken als zelfstandige, maar intussen werkt ze voltijds als zelfstandig psychologe. Iedereen vanaf 16 jaar kan bij Sarah terecht.

Sarah Braeckevelt

Sarah studeerde af aan de Universiteit van Gent als psychologe en vervolledigde nadien aan diezelfde universiteit de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeute. Ze verdiepte zich verder in de derde stroming gedragstherapie. De beoefening van mindfulness binnen het ruimer denkkader van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) vormt hierin een belangrijke kern.

Sarah ontwikkelde een groepstraining rond dit thema, die ze op regelmatige basis organiseert in onze praktijk in Gent. Alle info hierover kan je verder op de website vinden.

Jarenlang combineerde Sarah een job binnen de ambulante verslavingszorg met het werken als zelfstandige, maar intussen werkt ze voltijds als zelfstandig psychologe. Iedereen vanaf 16 jaar kan bij Sarah terecht.

Nele Van de Vijver  Nele is naast zelfstandig studiecoach, therapeut en trainer ook nog lector in de Specifieke Lerarenopleiding. Die combinatie houdt haar fris en zelf houdt ze enorm van de grote variatie. Nele is een oplossingsgerichte therapeute. Dat wil concreet zeggen dat, bij alles wat ze doet, gewerkt wordt vanuit een visie gericht op hoop en perspectief. Dit is heel bepalend voor de manier waarop een sessie bij haar verloopt en de specifieke manier van vragen stellen. Nele specialiseerde zich verder in onderwijs -en opvoedingspedagogie en communicatie. Over die thema’s geeft ze ook regelmatig workshops in de praktijk in Gent.

Nele Van de Vijver

Nele is naast zelfstandig studiecoach, therapeut en trainer ook nog lector in de Specifieke Lerarenopleiding. Die combinatie houdt haar fris en zelf houdt ze enorm van de grote variatie.

Nele is een oplossingsgerichte therapeute. Dat wil concreet zeggen dat, bij alles wat ze doet, gewerkt wordt vanuit een visie gericht op hoop en perspectief. Dit is heel bepalend voor de manier waarop een sessie bij haar verloopt en de specifieke manier van vragen stellen.

Nele specialiseerde zich verder in onderwijs -en opvoedingspedagogie en communicatie. Over die thema’s geeft ze ook regelmatig workshops in de praktijk in Gent.

 
Emma Pauwels  Emma studeerde in 2017 af als klinisch psychologe aan de universiteit van Gent. Haar specialiteit ligt vooral in de cognitieve gedragstherapeutische aanpak. Emma vertrekt altijd vanuit de last die mensen ervaren en de inzet die ze tonen. Voor haar is het erg belangrijk dat haar cliënten zelf de touwtjes in handen houden, ze is vooral een begeleider op de weg naar verandering. Emma wil zich graag nog verder verdiepen in het cognitief therapeutisch denkkader. Ze heeft vooral ervaring met (jong)volwassenen en je kan bij haar terecht voor een brede waaier aan problemen. Emma werkt voltijds voor de praktijk in Gent en de inspiratie die ze opdeed, bleek alvast een grote meerwaarde voor het team.

Emma Pauwels

Emma studeerde in 2017 af als klinisch psychologe aan de universiteit van Gent. Haar specialiteit ligt vooral in de cognitieve gedragstherapeutische aanpak. Emma vertrekt altijd vanuit de last die mensen ervaren en de inzet die ze tonen. Voor haar is het erg belangrijk dat haar cliënten zelf de touwtjes in handen houden, ze is vooral een begeleider op de weg naar verandering.

Emma wil zich graag nog verder verdiepen in het cognitief therapeutisch denkkader. Ze heeft vooral ervaring met (jong)volwassenen en je kan bij haar terecht voor een brede waaier aan problemen.

Emma werkt voltijds voor de praktijk in Gent en de inspiratie die ze opdeed, bleek alvast een grote meerwaarde voor het team.


Ruth De Pau  Ruth is klinisch psychologe en Gestalttherapeut. Als gestalttherapeut gaat zij ervan uit dat er veel van wat jou hier en nu blokkeert, gebeurt in het contact met anderen. In therapie gaat ze dit samen met jou onderzoeken door te kijken naar je gedachten, je gevoelens en je lichamelijke ervaringen. Je kan bij haar terecht met uiteenlopende vragen en zij begeleidt vooral (jong)volwassenen. Ruth heeft jarenlange ervaring als studentenpsycholoog aan de Universiteit Antwerpen, waar ze nog steeds vol enthousiasme studenten begeleidt. We zijn heel blij dat ze vanaf januari ook ons team in Gent komt versterken.

Ruth De Pau

Ruth is klinisch psychologe en Gestalttherapeut. Als gestalttherapeut gaat zij ervan uit dat er veel van wat jou hier en nu blokkeert, gebeurt in het contact met anderen. In therapie gaat ze dit samen met jou onderzoeken door te kijken naar je gedachten, je gevoelens en je lichamelijke ervaringen.
Je kan bij haar terecht met uiteenlopende vragen en zij begeleidt vooral (jong)volwassenen.

Ruth heeft jarenlange ervaring als studentenpsycholoog aan de Universiteit Antwerpen, waar ze nog steeds vol enthousiasme studenten begeleidt.

We zijn heel blij dat ze vanaf januari ook ons team in Gent komt versterken.


 
Anne Duthoy  Anne is een alumni van de Ugent, waar ze afstudeerde als klinisch psychologe. Anne werkt heel graag met kinderen en adolescenten, een doelgroep waarin ze zich voor onze praktijk in specialiseert. Gepassioneerd door cognitieve-gedragspsychotherapie, volgt ze de laatste ontwikkelingen in dit gebied op voor de praktijk en deelt graag de laatste wetenschappelijke bevindingen op dit vlak met de rest van het team.

Anne Duthoy

Anne is een alumni van de Ugent, waar ze afstudeerde als klinisch psychologe. Anne werkt heel graag met kinderen en adolescenten, een doelgroep waarin ze zich voor onze praktijk in specialiseert.

Gepassioneerd door cognitieve-gedragspsychotherapie, volgt ze de laatste ontwikkelingen in dit gebied op voor de praktijk en deelt graag de laatste wetenschappelijke bevindingen op dit vlak met de rest van het team.

Marie Wattiez  Marie is klinisch psychologe en pedagoge. Als psychologe deed ze ervaring op op de afdeling Oncologie en in het Palliatief Support Team van een algemeen ziekenhuis. Het werken rond thema’s van verlies, rouw en verdriet is haar dus vertrouwd en ze wil zich hier dan graag nog verder in verdiepen. Vanuit de open kijk die Marie hanteert, kunnen echter ook andere thema’s bij haar aan bod komen. Haar basishouding als psychologe laat zich kenmerken door een warme, empathische genegenheid. Vanuit een diepgaand respect voor ieders eigenheid en draagkracht wil ze kinderen, jongeren en volwassenen op moeilijke momenten in hun leven op een professionele manier bijstaan. Marie werkt voltijds in de praktijk in Kortrijk.

Marie Wattiez

Marie is klinisch psychologe en pedagoge. Als psychologe deed ze ervaring op op de afdeling Oncologie en in het Palliatief Support Team van een algemeen ziekenhuis. Het werken rond thema’s van verlies, rouw en verdriet is haar dus vertrouwd en ze wil zich hier dan graag nog verder in verdiepen.

Vanuit de open kijk die Marie hanteert, kunnen echter ook andere thema’s bij haar aan bod komen. Haar basishouding als psychologe laat zich kenmerken door een warme, empathische genegenheid. Vanuit een diepgaand respect voor ieders eigenheid en draagkracht wil ze kinderen, jongeren en volwassenen op moeilijke momenten in hun leven op een professionele manier bijstaan.

Marie werkt voltijds in de praktijk in Kortrijk.

 
Jolien Roeffen  Jolien combineerde een opleiding tot Klinisch Psycholoog met een opleiding als Seksuoloog. Ze volgde beide opleidingen aan de KULeuven. Je kan dus bij Jolien terecht voor zowel individuele vragen als relationele of seksueel-georiënteerde problemen of vragen.

Jolien Roeffen

Jolien combineerde een opleiding tot Klinisch Psycholoog met een opleiding als Seksuoloog. Ze volgde beide opleidingen aan de KULeuven.

Je kan dus bij Jolien terecht voor zowel individuele vragen als relationele of seksueel-georiënteerde problemen of vragen.

Fien Heungens  Fien is Klinisch Psychologe i.o. en verzorgt voor de praktijk in de eerste plaats de ontvangst. Zij neemt de telefoon op en beantwoordt de eerste mails.  In overleg met het team brengt ze iedereen die een vraag heeft in contact met de meest aangewezen therapeut, al naargelang beschikbaarheid en de aard van de vraag.

Fien Heungens

Fien is Klinisch Psychologe i.o. en verzorgt voor de praktijk in de eerste plaats de ontvangst. Zij neemt de telefoon op en beantwoordt de eerste mails.

In overleg met het team brengt ze iedereen die een vraag heeft in contact met de meest aangewezen therapeut, al naargelang beschikbaarheid en de aard van de vraag.

Elke week komen we samen voor een intervisiemoment waarop lopende casussen anoniem worden besproken. Als u hier bezwaar tegen heeft, houden we daar uiteraard rekening mee.
Deze samenkomsten houden ons scherp en geven inspiratie en zuurstof aan een therapie. De meningen van collega’s die vanuit een ander oogpunt en met meer afstand naar de situatie kijken, helpen vaak om tot nieuwe inzichten te komen.
Door het feit dat elk van ons vanuit zijn of haar eigen referentiekader en gesterkt door opleiding en werkervaring naar de wereld kijkt, kan zo goed als elke vraag worden opgenomen. Dat maakt dat onze groepspraktijk zoveel meer is dan alleen maar de som van de afzonderlijke delen.

We zijn allemaal aangesloten bij verschillende verenigingen en beroepsorganisaties voor psychologen. Dat wil concreet zeggen dat we regelmatig contact houden met collega’s en daardoor ook vlot kunnen doorverwijzen als wij, of jij, aanvoelen dat iemand met een nog andere specialiteit jou beter zou kunnen bijstaan.