Wat we doen

0 effen banner feller.jpg

Voor welke vragen?

Jij kan, alleen, samen met je partner of iemand anders uit je omgeving of zelfs met je hele gezin, bij ons terecht voor heel uiteenlopende vragen.
Van ADHD en assertiviteitsproblemen over eetstoornissen, burn-out, angst, depressie, tic-stoornissen, autisme spectrumstoornis, het ‘gewoon’ even niet meer weten, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, diverse levensvragen en psychosomatische klachten tot seksuele vragen of problemen en verslavingsproblematiek, de waaier is enorm breed.

Door de veelheid aan specialisaties van onze verschillende medewerkers en het feit dat we elk door een andere bril kijken, kan zowat elke vraag of probleem door een van ons worden opgenomen.

Cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een van de mogelijke gespreksvormen waarmee in onze praktijk gewerkt wordt. Andere mogelijkheden zijn systeemtherapie, relatietherapie of life coaching. 
Therapie is voor iedereen anders en krijgt gaandeweg vorm, in dialoog. We gaan samen op weg en proberen de manier te vinden die voor jou het beste werkt.

Los daarvan volgde iedereen na zijn of haar psychologie of pedagogie-opleiding nog een of meerdere bijkomende trainingen om zich verder te verdiepen in een bepaalde begeleidingsvorm en heeft iedere medewerker dus zijn specialiteit.
Welke dat zijn, kan je hier lezen.

Ook voor kinderen?

Ook kinderen zijn in onze praktijk meer dan welkom.
In de meeste gevallen nodigen we eerst een of beide ouders uit voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek gaan we na wat de veranderingswensen zijn, er worden doelstellingen vastgelegd en, niet onbelangrijk, we verkennen ook samen wat je als ouder helemaal niet veranderd wil zien. Pas vanaf het tweede gesprek betrekken we het kind zelf.
Let op, dit is hoe het meestal verloopt. De werkwijze kan ook hier verschillen naargelang de leeftijd en hulpvraag. Het is nu eenmaal totaal anders werken met pubers of jong-volwassenen dan met peuters, kleuters of kinderen uit de lagere school.