PJ positief denken lente 2018jpg

Deze lente organiseren wij een workshop positief denken. Dit houdt in dat we gedurende 2 sessies zullen praten rond het thema levenskwaliteit en hoe we deze kwaliteit kunnen beschermen. 
Deze sessies gaan door in onze praktijk in Gent, op:

  • dinsdag 24 april van 18h tot 20h én

  • dinsdag 8 mei van 18h tot 20h

Vaak schrijven we onze negatieve gevoelens toe aan vervelende, ongelukkige of pijnlijke situaties en gebeurtenissen. Maar die zijn nu eenmaal niet uit te sluiten. Het zijn echter niet bepaalde situaties of gebeurtenissen die ons het leven lastig maken, maar eerder onze houding ertegenover. Dit is het uitgangspunt van de groepssessies 'Positief Denken', gebaseerd op het boek 'Lessen in levenskunst' van Wilfried van Craen. Dit sluit ook aan bij de cognitieve psychologie. De kwaliteit van ons leven wordt bepaald door de manier waarop we mentaal omgaan met de gebeurtenissen en situaties die ons overkomen. Negatieve gedachten leiden tot negatieve emoties en negatief gedrag, terwijl positieve gedachten resulteren in een hogere levenskwaliteit. Tijdens de groepssessies worden de meest voorkomende negatieve denkfouten en hun oorzaken besproken. Daarbij leer je hoe je via zelfcontrole technieken deze destructieve gedachten kan opsporen en omzetten in een meer constructieve manier van denken. Vervolgens leer je deze inzichten en vaardigheden toe te passen op situaties waarbij je je voorheen slecht voelde, zodat je positiever in het leven kan staan. 

De kostprijs voor deze groepssessies en bijhorend werkboekje bedraagt 70 euro.

Indien je je wil inschrijven voor deze cursus, kan je een mailtje te sturen naar  nathan@pieterjandeschryver.be of contact opnemen via dit formulier: 

naam *
naam